Austrian Open 2018

De blessure

Dennis bezit een shirt en daar staat op: ‘Excuses Suck’. Nou dat had ie vandaag niet aan tijdens mijn singles, dus ik kan los! ?

Nee zonder gekheid, maar leuk is ‘t niet bepaald. Als je in een toernooi vlak voor je eerste wedstrijd al een spier in je nek verrekt. Nu kwam ik daar gisteren nog mee weg, tegen een Russische speelster. Vandaag leek het ook te gaan lukken. Aanvankelijk kon ik mijn hoofd iets verder draaien dan gisteren, dus ik had ook goede gevoelens er over. Echter naarmate de wedstrijd vorderde werd het erger en erger. Tot ik op een bepaald moment mijn hoofd helemaal niet meer naar links kon draaien. Dat resulteerde gelijk in een tactisch nadeel, ik kon niet goed meer mijn positie kiezen en de tegenstander in de gaten houden tijdens het terug rijden. Vooral mijn forehand was door de belemmering in mijn nek, lastig in stelling te brengen. Laat dat nou net een slag zijn die mij wel ligt. ☺️

Afijn de eerste set had ik nog niet veel last en kon mn dingen redelijk doen zoals ik wilde. Vrij makkelijk pakte ik deze dan ook met 6-2. Daarna in set twee kon ik het nog bij elkaar sleuren en trekken tot 3-3 maar toen was t verzet gebroken. Er zat niet meer in. Klinkt stom, maar ik was er liever met een blessure af gegaan met nul en nul. Dan was t wel duidelijk geweest. Maar nu kon ik er nog aan ruiken. Nouja, snel vergeten. Het waren ook drukke weken, afgelopen periode. Het is even goed zo.

Samen met Katharina heb ik daarna nog wel goeie zaken kunnen doen tegen de Russische dames in de doubles. 6-1 en 6-0 maakte dat er morgen iig nog wel een finale op de agenda staat. De blessure is een onwillige spier. De fysio heeft er al naar gekeken. Niks spannends, maar voor nu vooral heel irritant en onhandig. Dus maar op tijd onder de wol vanavond en hopen op verbetering.

Truste.

Ps,
De inzendingen van vandaagKlote dag!

Tja, sorry voor mijn taalgebruik, maar ik zou niet weten hoe dat ik het op een andere manier met dezelfde strekking duidelijk zou kunnen maken!
Een klote dag dus! S’ochtends even het bed uit voor een plas en niets aan de hand. Nog even een half uurtje liggen, want dan gaat de wekker pas en dan opeens zit heel je linker nek en schouder partij vast. Okay, relax… effe douche en dan komt het vast wel los en anders hebben we de smeersels nog….komt goed… nou euhmmm niet dus! Nek blijft vast zitten en zelfs zo dat ik niet eens meer naar links kan kijken… nou ja dan maar op naar de tennisbaan en dan zien we het wel. Om 12 uur opwarmen en oh mijn God wat een drama. De ene pijnscheut na de andere en na de eerste wissel denk ik serieus na of ik anders niet onderhands moet gaan serveren. De tweede wissel kan ik wel janken en nadat ik tegen Dennis heb uitgesproken dat ik als dit zo doorgaat ik misschien wel moet ‘opgeven’ begin ik dan ook als een klein meisje te janken…. pfff wat een klote dag! Maar goed, het janken lucht op en dit samen met een goede cocktail van aspirine en andere oplap middelen en crèmes besluiten we toch om maar wel te starten met de wedstrijd.
Tijdens de wedstrijd blijkt dat Dennis toch ook wel een heel klein ietsiepitsie gelijk heeft (zal dit natuurlijk voortaan altijd ontkennen ?) en dankzij de wedstrijd spanning maak ik adrenaline aan en dit zorgt er voor dat ik toch net iets meer kan dan tijdens het opwarmen en gelukkig is het meer dan genoeg om de wedstrijd vrij snel naar me toe te trekken. 6-2/6-2 en snel door naar de fysio.

Nu weer terug op de kamer en rust aan de nek. Fysio heeft me goed gedaan en ik hoop dan ook dat ik morgen na een goede nachtrust weer lekker over die baan kan sjezen en nergens meer last van heb! Weg met die klote dagen en op naar morgen!!!

Trute

Ps, de inzending van vandaag ?

Groß-Siegharts

Dit leuke ITF2 toernooi speelde ik een jaar of vier geleden voor het eerst. Toen speelde ik uiteindelijk de finale tegen Sharon Walraven. Afgelopen jaar heb ik een jaar geskipt en dit jaar ben ik er weer van de partij. De omgeving hier in Oostenrijk is prachtig. De temperaturen gelukkig wat koeler dan in Nederland, zo’n 30 á 31 graden gemiddeld ??‍♀️. Afgelopen week nog wat prima trainingen met Harrie gehad. En de ‘puntjes’ weer scherp op de ‘ietjes’ gezet. Als tweede geplaatste, mag ik morgen mijn eerste wedstrijd tegen een Russische ??.

De omgeving is hier prachtig en de prijzen.. tja, Oostenrijk is nou eenmaal een klein beetje gunstiger dan Zwitserland ?. Vanavond eten we bij een pizzariaatje in het dorp voor prijzen, waar je thuis in Nederland de pizza zelf niet kan bakken. En gewoon lekker eten. Naast het tennissen hebben ze hier een gave foto contest. ‘Omgeving van het tennispark’ of ‘Tennis’ is de opdracht. Mijn eerste inzending kan je hier onder bewonderen. Natuurlijk gaan we ook voor die overwinning! Maar tennis blijft op nummer 1 staan. Ik hou jullie weer op de hoogte ene leuke ideeën of tips zijn meer dan welkom!!!


Slaap lekker!


4 reacties op “Austrian Open 2018”

 1. Paul de Kort schreef:

  Je hoofd een beetje koel houden. Vooral op tijd je hoofd leeg maken en…… Dooooorgaaaaan.
  Succes voor morgen maar weer. ???????

 2. Micha schreef:

  Thnks Paul!

 3. Dennis schreef:

  Trots op een bikkel van jewelste! Love u!

  X

 4. Thea schreef:

  Wat geweldig dat je ondanks de kramp toch door bent gegaan.was de airco niet schuldig?Kom op verder met de strijd.Mijn zegen heb je.