Dè nieuwe stoel!

 

De eerste toernooien in de nieuwe stoel;

Op het moment van tikken lig ik in een hotel kamer in Parijs. Ik heb nog een uurtje te overbruggen tot de loting van het volgende toernooi weer van start gaat en dus een goede reden om jullie weer even op de hoogte te brengen van afgelopen weken.

World Team Cup

Israël, de World Team Cup. Wauw wat hebben we het daar weer super goed gedaan! We zijn met het dames team voor de 31ste keer Wereldkampioen geworden en dus een heel mooi begin van mijn toernooien reeks.
Daarna ben ik direct doorgereisd naar Frankrijk om Open de Vendee te spelen. Helaas kwam dit toernooi toch iets te snel en haalde de vermoeidheid en alle spanningen van de vorige week in Israël me snel in. Ik verloor van een speler waar ik eigenlijk niet van hoefde te verliezen en dat deed pijn. De week erop mocht ik me na het doen van wat wasjes weer melden in Frankrijk, maar deze keer iets dichter bij huis, namelijk Amiens. Dat is een super sterk toernooi waar ik weer een mooie pot dacht te kunnen spelen en zo ook weer te kunnen wennen aan mijn nieuwe stoel. Ik had een zware loting en mocht direct aantreden tegen de nummer 4 van de wereld, een Duitse. D'Amien

Met m’n verlies van vorige week nog vers in het geheugen had ik nu een grotere drive en een heel duidelijk spelplan en wat was ik trots toen ik in de derde set mijn matchpunt wist te verzilveren. Wauw gewonnen en vooral wat voelt het tennissen goed! Alle stukjes beginnen bij elkaar te vallen en dit smaakt naar meer! De ronde daarna mocht ik tegen de Argentijnse waar ik de week eerder nog zo pijn vol van verloor… maar nu was ik beter uitgerust en een duidelijk spelplan deed de rest, ik won met overtuigende cijfers! Zo dat was beter! Helaas was ik in de halve finale niet opgewassen tegen de nr 3 van de wereld, maar toch weer mijn leermomentjes meegenomen voor de volgende wedstrijd.

Zo dacht ik dan ook dat ik redelijk goed voorbereid was toen ik de week erna richting Polen vertrok. Ik had een goede loting, de eerste ronden tegen een Japanse dame welke ik niet kende. Overtuigend gewonnen en een prima wedstrijd om aan de baan te wennen. Nu staat dit toernooi niet echt bekend om zijn goede gravel banen, maar zo waar was baan 1 en 3 in een prima staat en kon je gewoon lekker bezig zijn met het spelletje en niet met wat de baan doet en hoe je dit kan omzeilen enzovoorts… Het was dan ook erg jammer dat mijn halve finale wel op een slechte baan gespeelt werd, waarbij er een helft was waar je beter een zandkasteel kon bouwen dan te proberen om er overheen te rijden, laat staan dan ook nog een backhand daar te slaan… Maar goed, het gegeven is dat een slechte baan in het voordeel is voor de lagere speler, dus ik was van te voren gewaarschuwd…
Helaas heeft het allemaal niet mogen helpen en heb ik het toch te veel mee laten spelen in mijn mentale welzijn. Het was dan ook geen goede wedstrijd vanuit mijn kant en liet ik me meeslepen om weer een beetje mijn ‘oude’ spel te gaan spelen, waarbij ik probeer om binnen 2 slagen het punt binnen te slepen omdat ik de rally niet durfde aan te gaan (vanwege die slechte staat van de baan).Plock Orlen Polish Open

Dit is juist niet hoe ik nu wil spelen en al helemaal niet waar ik voor train.. Gauw vergeten dus en gelukkig kon dit, want ik kreeg m’n hoofd nog net op tijd weer bij het gele balletje en kon de winnende bal slaan! Nog een bonus pot in de vorm van de finale. Dit was weer tegen een top tien speelster. Ik was erg benieuwd wat mijn nieuwe spelplan in combinatie met de nieuwe stoel zou brengen tegen haar. En oh wat kan tennis dan mentaal zijn. In de eerste set ben ik op zoek naar mijn slagen en wat werkt. Ik verlies die nipt. Om de tweede set overtuigend te winnen…. Nu wil ik dit doorzetten in de derde set en ik voel ook dat ik haar kan hebben, maar na een bijna 3-0 voor bedenk ik me dat dus.. ‘ik kan haar hebben, joepie’!!! en dat in combinatie met een paar ballen welke ik net een heel klein stukje over de achterlijn sla zorgt ervoor dat ik ‘bang word’… Ik merk het en voel het, maar ik kan er niets mee… Ik durf niet meer te meppen tegen die bal.. Oh nee, slaan hoor ik mijn coach zeggen; Tis uw moeder nie….. Maar helaas, boos worden, grapje maken, mezelf een beetje pijn geven voor de adrenaline.. niets helpt en ik verlies.. Drie sets.. maar belangrijker….. het gevoel… ik kan het!!!!

En dat gevoel zal ik ook nodig gaan hebben hier in Parijs. Dit is een Super Serie en zit qua hoogte net onder de Grand Slams, dus met andere woorden. Alle top spelers zijn hier en ik dit jaar dus ook!!!!

Plock Orlen Polish OpenWordt vervolgt

Resultaten;
World Team Cup     Israël                     Wereldkampioen
Open de Vendee       Frankrijk               Kwartfinale singel | Halve finale dubbel

D’amiens                   Frankrijk               Halve finale singel | Finale dubbel
Plock Polish Open   Polen                      Finale dubbel           | Finale dubbel


2 reacties op “Dè nieuwe stoel!”

 1. Rinus schreef:

  In het geval van Polen waren het de kleine wieltjes van de sroel zeker he Micha. Hahaha ik blijf maar bezig over die wieltjes.
  Als ik je nog eens 1 op 1 spreek wil ik wel alles weten wat die nieuwe stoel nou beter maakt. Ben altijd geïnteresseerd in techniek en de wetenschap erachter. Zeker als het gaat over techniek die direct invloed heeft op de prestatie van de mens.

  Ps. wel super gedaan hoor Mischa

 2. Michaela schreef:

  Hahaha das en afspraak Rinus. Ondertussen kan ik wel zeggen dat ik redelijk wat verschillende dingen heb uitgeprobeerd en daarin ook wel wat ervaring heb opgedaan 😉 .

  Groetjes Mies