De stichting

Doel van de stichting:

De invalide mens in een sportiever, positiever en krachtiger daglicht te zetten en motiveren en inspireren om hierin mee te gaan.

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door: het geven van lezingen, geven van demonstraties, het worden van wereldkampioen rolstoel tennis en het manifesteren van Michaela als een voorbeeld, sportief, positief en stoer mens.

De naam van de stichting:

Deze dankt zijn oorsprong aan de opa van Michaela. Deze man was een oud strijder en heeft mede Nederland bevrijd. Zoals zijn achternaam al doet vermoeden is de opa van Michaela geboren in Polen en is dankzij de oorlog in Nederland terecht gekomen en uiteindelijk ook gebleven. Michaela’s opa was onverzettelijk en 1 van de weinige die van zijn 1e Pools pantserdivisie, onder leiding van generaal Maczek de barre bevrijdingstocht door Europa heeft overleefd.
Opa heeft de voorpagina van de Telegraaf en Trouw gehaald met zijn heldendaden.

Michaela ziet zichzelf graag als een erfgenaam van zijn vechtlust en doorzettingsvermogen. De naam  Michaela in de combinatie met Kurpisz als achternaam is succes verzekerd!

 

Volg ons:

Sponsoren SMKF