De stichting

Stichting Michaela Kurpisz Foundation

SMKF

Stichting Michaela Kurpisz Foundation is in 2011 in het leven geroepen door Michaela Spaanstra. Michaela, zelf een professioneel rolstoeltennisser. Momenteel is zij bezig met kwalificatie Paralympics 2020 Tokyo.

Het vizier van SMKF juist gericht op volwassen en/of jong volwassenen, welke door een ziekte of ongeluk hun levensdoelen, verwachtingen en dromen moesten bijstellen. SMKF richt zich op saamhorigheid, ondersteuning en motivatie richting sport. Maar ook muziek, kunst, cultuur of andere sociale vormen van zelfontplooiing, worden niet uitgesloten. Uiteindelijk doel is het vinden van persoonlijke ambitie richting fitheid, participatie, maar zeker ook succes.

Ruim een jaar geleden is Kelly van der Ven (voorzitter) aangesloten bij SMKF omdat zij zich uit eigen ervaring helemaal kon vinden in deze doelen van de Stichting.

Kelly zag dat vooral in de moeilijke beginperiode er behoefte is aan persoonlijk contact en begeleiding. Samen met ervaringsdeskundigen, hindernissen nemen, muren slechten, het leven zinvol maken. Terug de maatschappij in, naar sport, ontspanning, sociale contacten, vangnet en succesbeleving. Persoonlijk contact met een ervaringsdeskundige is daarbij onontbeerlijk, volgens Kelly en Michaela.

Wil je graag weer gaan sporten, of bijvoorbeeld muziek maken? Samen met anderen? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Zit je met duizend-en-één vragen? Schroom niet en neem contact op met Kelly of Micha. Zij zijn daar ook geweest, waar jij nu bent. Zij gaan meedenken, netwerken en helpen je een weg te vinden. Zodat jij dat later weer voor iemand anders kan betekenen.

Dat is SMKF!

Boegbeeld Michaela Spaanstra: ​06-21 59 15 66
Voorzitter Kelly van der Ven: ​​06-28 20 18 64  

De naam van de stichting:

Deze dankt zijn oorsprong aan de opa van Michaela. Deze man was een oud strijder en heeft mede Nederland bevrijd. Zoals zijn achternaam al doet vermoeden is de opa van Michaela geboren in Polen en is dankzij de oorlog in Nederland terecht gekomen en uiteindelijk ook gebleven. Michaela’s opa was onverzettelijk en 1 van de weinige die van zijn 1e Pools pantserdivisie, onder leiding van generaal Maczek de barre bevrijdingstocht door Europa heeft overleefd.
Opa heeft de voorpagina van de Telegraaf en Trouw gehaald met zijn heldendaden.

Michaela ziet zichzelf graag als een erfgenaam van zijn vechtlust en doorzettingsvermogen. De naam  Michaela in de combinatie met Kurpisz als achternaam is succes verzekerd!

Volg ons: