Nieuwe ronden, nieuwe kansen 2017(GB toernooien)

Bolton ITF2,

Zondag!

resume onderweg naar huis te zien via M’n Plakboek!

tot volgende week allemaal!

Dag 4

Van die dagen.

Soms zijn er van die dagen dat alles mislukt. En soms zijn er ook dagen dat alles lukt. De dag van vandaag had van alles iets in zich. Niet alles lukte en niet alles mislukte. Wat gelukt is, is dat mijn dubbelmaatje Charlotte en ik een hele keurige tweede plek in de wacht sleepten op dit ITF2 toernooi. Wat mislukte was de titel binnen slepen. Natuurlijk was ‘t ons eerste toernooi samen ever. En natuurlijk waren onze opponents de ‘ervaren dames’ die al jaren in de top van de wereld dubbelen. Maar ja je mag hopen. En dat deden wij ook. Een halve finale hadden we nog dus keurig in de wacht gesleept tegen een Engelse en een Amerikaanse hier in Engeland. De finale werd lastig.

We kwamen achter maar haakten telkens aan. Tot de 8ste game eerste set. bij 3-4 wisten we gelijk te maken en daarna zelfs door te drukken naar 5-4. Waarna ik de service mocht hebben om de set in de wacht te gaan slepen. Helaas wilde het noodlot dat een van de tegenstanders heel erg hoognodig naar het toilet moest. Voor de tenniskenner onder ons is het bekend dat een pauze midden in een set, vlak voor het moment dat je een spannende game moet gaan uit serveren, niet echt gunstig. Je koelt toch af in de 10 ongewilde minuten rust. Helaas ging deze game dan ook verloren. Geloof maar van mij dat ik er alles aan heb gedaan. Of het aan de pauze had gelegen, zullen we wel nooit weten. Maar Charlotte en ik gingen na de tiebreak wel dapper door voor de titel. Ook toen hielp het noodlot niet. Wederom werd een lange toilet rust gevolgd door een service onzer zijde. Nu die van Charlotte. Ook die had enige moeite warm te worden in de inmiddels hele lange en late wedstrijd. Ohja had ik al verteld dat ‘t haar derde wedstrijd vandaag was. Na korte tijd lagen we al 0-4 achter. Oei, dit ging wel erg hard. Charlotte haar fans waren inmiddels ook aangekomen. Helemaal uit Vive Le France. Wauw wat een eer om zoveel aanmoediging uit Frankrijk te krijgen. Dat hielp ons behoorlijk en we vochten ons dapper terug naar 3-4. Maar toen was de pijp leeg. We hebben er echt alles aan gedaan, maar goed is goed. Voor nu jammer dat we de titel niet binnen sleepten. Maar wel was gelukt een hele keurige plek op nummer 2. Ook helemaal niks mis mee.

Alles bij elkaar ben ik zeer trots op wat ik deze twee toernooien al bij elkaar getennist heb. Mijn eerste 2 toernooien officieel, na mijn blessure en operatie. En mijn leerdoelen toegepast die ik met Harrie en Dennis heb gesteld. Ik ben blij. En nu snel lekker slapen en morgen terug naar Nederland.

Trusten!

img_3420

Dag 3

Wauw!

Wat een lange dag weer zeg! Gewend raak je er toch nooit helemaal aan. Maar het is 20:30 uur Nederlandse tijd en we zitten nog eventjes op ons voorgerecht te wachten.

Oké oké tennis. Nouja leuk is het niet om te melden, maar de singles heb ik vandaag niet over de streep kunnen trekken. Waar ik een vrij belabberde eerste set uit de hoge hoed toverde, kon ik vrij overtuigend de tweede set pakken tegen de Italiaanse waar ik tegen speelde. Waarna de derde set werkelijk alle kanten op ging. Van nul drie achter naar vier drie voor.. en toen had de Italiaanse een hoge hoed. En daar kwamen twee games lang een hele rij mooie ‘alles of niets’ ballen uit. En ja hoor, die wisten grotendeels de lijn of de omgeving daarvan ook nog eens te vinden. Verdiend voor haar gewonnen dus die laatste set met 6-4.

De doubles speelde ik voor het eerst ever met Charlotte een Franse dame die ik al even ken van de tour. Hele sympathieke vrouw en spannend wat we vandaag tegen een leuk en niet te onderschatten Japans stel zouden gaan doen. Na een hele overtuigende set van onze kant met 6-0 was t nog even doorzetten bij 3-3 in de tweede set die we achteraf toch nog redelijk makkelijk binnen haalden met 6-3. Morgen weer een semis doubles.

Voor de singles ben ik ook dit toernooi weer ruimschoots aan mijn leerdoelen gekomen. Tuurlijk wilde ik wel een ronde verder komen. Maar nu heb ik me aan mijn nieuwe spel gehouden met op het nippertje de volgende ronde niet gehaald.. ik ga weer als een tevreden Micha onder de wol zo.

Trusten!!


img_3417

Dag 2

eerste wedstrijd

vandaag speelde ik mijn eerste wedstrijd tegen een Zweedse dame. Ik had haar in het vorige toernooi al zien spelen en wist dan ook dat ik echt wel mijn ‘eigen’ spel moest spelen, want anders kon deze Zweedse dame ook wel haar puntjes maken. Zo gezegd dan ook gedaan en ondanks dat ik m’n service een beetje kwijt was de eerste set, viel de wedstrijd met 6-3/6-1 al snel mijn kant op. Niet geheel tevreden, maar ook niet geheel ontevreden over m’n spel van vandaag. Wat ik wel weet is dat ik morgen twee potten mag spelen. Eerst tegen de Italiaanse Capocci, waar ik afgelopen jaar nog van verloor. Dit echter wel met de blessure aan m’n rechter bovenarm, maar desalniettemin ‘ik ben gewaarschuwd’! Daarna mag ik ook onze eerste dubbel pot ever spelen samen met mn Franse dubbelmaatje Charlotte. Kortom; lekker uitdagend tennisdagje en nu voorbereiden!!

img_3412

Dag 1

Inspelen en inspelen.

Vandaag was de eerste dag van het toernooi in Bolton. Ik kan d’r lang over schrijven of kort. Maar het eindresultaat zal het zelfde blijven. Namelijk dat er weinig tot niks interessants is voorgevallen. Ik hoefde niet te spelen vanwege een bye de eerste ronde. Dat krijg je als je ranking wat hoger is dan het gemiddelde in het deelnemersveld. Trainen en inspelen bleef over. Wennen aan de banen en de hal. Dat heb ik vandaag 2 maal gedaan. Morgen dan begint het voor mij echt. Mijn tweede ronde speel ik tegen een Zweedse dame genaamd Rebecca. Ik heb d’r uiteraard wel veel zin in om dan eindelijk te beginnen. Nu eerst lekker op tijd slapen!

Trusten.

Nog wat ‘leuke’ foto’s van afgelopen toernooi….

img_3403 img_3404 img_3405 img_3406

Preston ITF3,

Finale dag Preston, VLOG

[youtube_sc url=”https://youtu.be/0vcswP30nJQ” title=”Onderweg%20van%20Preston%20naar%20Bolton”]

3e speeldag;

Vandaag wederom een lekkere pot gespeeld. Alle zaken waar ik aan werk zijn weer veelvuldig aan bod gekomen. Helaas is het resultaat alleen dit keer wat minder dan de voorgaande dagen. Hiervoor kan ik zeker mijn Amerikaanse opponent een complement geven. Waar ik regelmatig vergat de trekker over te halen als ik de rally naar mij toe had getrokken, maakte zij juist dankbaar gebruik van de kansen die ze kreeg.

Dankzij een late dubbels die pas 1900 locale tijd begon is het wederom een latertje geworden. Morgen dus wel een finale spelen en dus niet te laat onder de wol!

Trusten!

img_3396

2e speeldag;

Het is hier een uurtje eerder dan ‘back home’
in Nederland. Vandaar dat de blogs best laat doorkomen. Maar beter laat dan nooit, is het gezegde toch? Of is dat een spreekwoord? 😉

Afijn net de doubles gewonnen samen met Lauren. Dat was de Engelse waar ik de eerste ronde tegen speelde. Oftewel best een hele late wedstrijd. Dat was ook wel lastig opladen na uren in de kantine te hebben gewacht. Om dan met een klein beetje trek in het avondeten nog een pot te moeten spelen.

Heel anders was dat voor mijn eerste pot van vandaag. Vanochtend om 8 uur stond ik al lekker warm te slaan en ik was er helemaal klaar voor. De wedstrijd voldeed behoorlijk aan mijn verwachtingen en leerdoelen. De Japanse waar ik tegen moest, kan er ook echt wel wat van. Veel games hebben de stand deuce voorbij zien komen. Maar ik kon de meesten wel naar mij toe trekken. Veel toegepast wat ik samen met Harrie heb bedacht. Soms gaat dat wat beter en soms moet je jezelf even herinneren. Maar al met al heb ik heel veel kunnen toepassen, waar ik behoefte aan had. En dan is het altijd prettig om te zien dat het ook nog eens een positief resultaat op het wedstrijd verloop heeft. 6-1 en 6-1 is gewoon een nette uitslag op het score bord zullen we maar zeggen.

Morgen de halve finale tegen een Amerikaanse die ook lekker bezig is dit toernooi. Nieuwe ronden nieuwe kansen.

Slaap lekker!

img_3395

1e speeldag;

vandaag ging het dan eindelijk weer eens gebeuren. M’n eerste wedstrijd van 2017 en dan ook nog eens met een heel andere insteek dan normaal. Wat die insteek precies is, houden coach Harrie, Dennis en ik even in het gewissen. M’n Japanse tegenstander van morgen zou zo maar eens de Google Translate kunnen raadplegen natuurlijk 😀 . Maar goed, de eerste wedstrijd, best wel weer een beetje spannend….. ik moet het toch maar weer “even” doen en dan meteen de eerste ronden tegen m’n dubbelmaatje No Less, lauren Jones  ! Pittige tante die echt wel lekker ballen kan slaan, ik wist dus wat me te doen stond en super blij om te kunnen zeggen dat dit me ook gelukt is! 6-1/6-0 en met een goed gevoel naar morgen! Waarschijnlijk speel ik de tweede ronde na 9:30, dus 9:00 inspelen en weer vroeg onder de wol. De Japanse dame is redelijk nieuw, in ieder geval voor mij, maar wat ik er vandaag van gezien heb kan dit ook weer een leuke pot worden met hetzelfde devies als vandaag! Doen wat we trainen Mies!!!

eet smakelijk allemaal en tot morg weer!

x

img_3392

Reisdag;
Vanmorgen om 5 uur ging de wekker al weer. Uitgeslapen…. nee niet echt, maar m’n welverdiende badje van gisterenavond heeft er wel voor gezorgd dat ik zo tegen 21:00 al lekker in dromenland was. Dus niet uitgeslapen, maar zeker uren genoeg gemaakt en dat was nou net het doel 😀 . Om 6:00 uur was het de bedoeling om te vertrekken en wie mij een beetje kent zal weten dat daar niet heel erg van afgeweken wordt 😉 . Dus snel twee koppen koffie naar binnen. Dikke knuffel voor de hond en weg waren we…. om 6;05 precies…..
Auto rijden vind ik in m’n super automaat van LeasePlan echt geen probleem, alleen ben ik niet zo’n grote fan van het links rijden. De verdeling was dan ook snel gemaakt. Ik het stuk van almere naar caleis en Dennis mag dan folkstone naar preston rijden, wat een bofkont is ie toch weer 😉 .
De reis ging eigenlijk heel erg voorspoedig. Na twee uurtjes hoorde ik al een hoop bomen omgezaagd worden op de passagierstoel en buiten 5 minuutjes file op de ring van Antwerpen kwamen we iets na 10e al aan in Caleis….. oeps das wel heel snel 😉 . Maar dat benadrukt het grote voordeel van de overtocht per trein. Je kan gewoon voor een treintje eerder kiezen! Dus ipv 11 uur boarden, kwamen we nu al om 10:15 aan in Engeland. Soepeltjes….
Dennis z’n rit naar preston was eigenlijk ook redelijk voortvarend, alleen doen de Engelse wel hun best om de snelwegen zo saai mogelijk te maken en eerlijk is eerlijk, dat lukt ze echt goed 😀 . Toen we dan ook een half uur voor aankomst tijd een file kregen was het even zwaar, maar wat peperkoek erin (De “vlugge Japie ipv snelle Jelle, geniaal Liddle) en een energie drankje en voila… de eindbestemming is bereikt!
Nu koffer uitpakken en even bijkomen en dan zo nog even de banen uitproberen. De loting zal ook vanavond zijn, maar die deel ik even via Facebook denk ik. Of ik morgen speel horen jullie dan ook, maar of ik nu wel of niet speel morgen. De blog komt er 😉 !

Eet smakelijk!
Mies
<3

 

Voorwoord en excuus

Na weer een paar maanden stilte op de site, maar zeker niet in het ‘trainingskamp’, wordt het weer eens de hoogste tijd om ook mijn aandacht weer eens te vestigen op mijn mooie site. Oftewel; Micha een schop onder je rollende reet en ga weer eens aan het schrijven 😉 !!!

Nu wil het ook zo zijn dat er weer aardig wat nieuwe dingen in mijn rolstoel leventje zijn veranderd. Ik zal jullie zeker niet vermoeien met al deze dingen, maar 1 ding waar ik wel trots op ben is dat ik een nieuwe samenwerking aan ben gegaan met tennis coach Harrie Schouten. Harrie heeft een uitstekende staat van dienst als coach met Belgische en Nederlandse spelers en ik ben dan ook maar wat trots om mezelf daar nu ook onder te scharen! Vanaf de tweede week in dit nieuwe jaar zijn Dennis, ik en Harrie samen bezig en ik geloof niet dat ik ooit eerder zo snel, zo veel stappen (in de goede richting dan uiteraard 😉 ) heb gezet. Ik voel me klaar voor de eerste nul meting qua toernooien en ik kijk dan ook erg uit naar de aankomende toernooien in Engeland. Vanaf woensdag gaan Dennis en ik met de auto naar Preston (GB), waar ik deelneem aan een ITF 3 toernooi om vanaf zondag weer door te gaan naar Bolton (GB), waar ik deelneem aan een ITF2 toernooi.

Vanaf woensdag kunnen jullie me weer volgen en belooft is belooft, daarna komt de wekelijkse Micha’s zondag blog weer terug van weggeweest…

I’m Back……. 😀

 


3 reacties op “Nieuwe ronden, nieuwe kansen 2017(GB toernooien)”

  1. lisette de vos kurpisz schreef:

    he he werd weer tijd!!!!!!!! suc6 met alles!!!!!

  2. Frank schreef:

    Succes Micha!!! Je bent en blijft een toppertje en ik blijf je volgen

  3. Dennis schreef:

    En voor de oplettende blog lezer valt de Japanse op de achtergrond al te zien op je foto. Of was dat toeval?