Open de Vendee 2018 ??

Zaterdag (Finale)

Sorry voor het niets plaatsen van gisteren. Maar buiten naar de trainingsbanen gaan om er vervolgens na 20 minuten weer af te moeten wegens de regen en zo drie keer ? viel er weinig te bloggen.
Vandaag echter is een heel ander verhaal. Ik heb namelijk gewonnen!!! Super trots dat ik dit goedbezochte ITF2 toernooi op mijn naam heb weten te schrijven met gewoon ‘goed spel’. Zoals ik al scheef de puzzelstukjes beginnen dankzij coach Harrie heel rustig in elkaar te vallen en ‘it feels good’!!!

Ondertussen zijn Dennis en ik weer terug naar Nederland aan het karren. Snel een wasje doen straks en slapen en dan morgen om 11 uur start het nieuwe avontuur weer!
World Team Cup te Apeldoorn!!!!
Wil je komen kijken, tot zaterdag is het gratis, zaterdag en zondag zijn er wel kaartjes nodig. Mocht je op de finale dag (zaterdag) van de dames willen komen aanmoedigen, want we kunnen gewoon voor de 30!!!ste keer wereldkampioen worden, laat het me dan even via een apje weten.

Trute en morgen weer meer!

*****
Donderdag (halve finale)

Vandaag mocht ik me weer present melden bij de tennisbanen van La Rouche-Sur-Yon ?. Rustig op gestart en zo rond 9:30 stonden Dennis en ik ballen te slaan om op te warmen. Uurtje later kwamen we samen tot de conclusie dat het goed was en ik er klaar voor was. Op naar het strijdtoneel dus ?. Voor mijn wedstrijd was er een quad wedstrijd (spelers die tevens iets aan hun handen hebben en benen uiteraard) begonnen om 10 uur en zo waar schoot dit goed op. Nog snel even plassen en daarna m’n rackets op orde brengen met nieuwe gripjes en logo’s en toen was het zo ver…. ik mocht de baan op.

Nu moeten jullie weten dat ik al vele malen tegen Katherina heb mogen spelen en al die keren heb ik helaas verloren. Dit probeer je natuurlijk niet mee te nemen, want dit is weer een nieuwe wedstrijd en ik heb go#*#r toch niet voor niets twee maanden m’n kont eraf getraind ?, maar aan de andere kant zit het wel ergens diep in je achterhoofd….. En zo kon ik me die eerste set ook wel voor m’n kop slaan dat het weer niet lukte. Binnen een poep en een scheet stond ik 4-1 achter. Toen kwam ik er achter dat er wat mis was met m’n voeten plaatje. Ik dacht eerst dat er wat tie-tapes afgebroken waren, dus even op de grond en dat kon ik fiksen. Maar toch dat wiebelen met m’n voeten bleef. Ondertussen wel terug naar 5-3 maar serveren bleef lastig met een soort van losse voeten. Dus echt een technical time out gevraagd en ja hoor er miste een schroef ??‍♀️. Dus nieuwe schroef erin, en gaan met die banaan!!! Eerste paar games van de inmiddels tweede set waren nog een beetje onzeker. Maar snel kwam daar verandering in en kon ik eindelijk het spelletje gaan spelen wat ik van Harrie geleerd heb! 3-6/6-3/6-3 als eind resultaat! BAMM!! Blij mee!!!
Mijn tegenstander van de finale wordt de Braziliaanse Natalia. Zij won door opgave van Sabine Ellerbrock. Hierdoor werd de dubbel van Katherina en mij tegen twee Argentijnse direct de finale welke we wonnen met 6-0:6-4! Dus de eerste titel op zak hier in de Vendee en zaterdag ga ik op jacht naar de tweede ??.
Morgen dus weer een dagje om te herstellen en te trainen.
Trute!

*****
Woensdag (training-dag)

Vandaag was er niet zo heel veel spannends te vertellen, buiten dat Dennis en ik twee heerlijke trainingen hebben afgewerkt van dik drie uur. Het zonnetje schijnt heerlijk hier en voor je het weet wordt je de baan af geschopt omdat je nu toch echt wel lang genoeg erop hebt gestaan ?.
Qua trainingen kan ik niet anders zeggen dat ik me klaar voel en erg uitkijk naar de halve finale welke ik morgen de tweede ronden mag spelen tegen mijn dubbelpartner van dit toernooi en dus nu tegenstander; miss Kruger….
Wel wil ik nog even een dikke virtuele zoen even aan de scheidsrechter Joseph, want dit excuus is echt wel super gaaf ?.

*****
Dinsdag (1e wedstrijd)
Laat me beginnen om eerst de organisatie alvast te complimenteren over hoe goed alles geregeld is. Voor Dennis en mij lijkt alles vlekkeloos te verlopen en mocht dit anders zijn voor de organisatie dan weten ze dit prima te verbergen ?.
Genoeg trainings mogelijkheden, prima en ruime kamer en heerlijke banen!
Zo schrok ik dan toch een beetje toen ik gisteren weer terug op de kamer kwam iets na elven en ik las dat ze mijn wedstrijd verkeerd op de ITF site hadden staan. Zo had ik niet meer gewonnen, nee Pauline’s naam stond als overwinnaar bij mijn stand…..

hmmm ‘foutje bedankt?!?’…. nou ja goed, ondertussen alle middelen aangepakt om de organisatie te laten weten dat dit niet juist is, dus ik zal er op vertrouwen dat dit snel aangepast wordt ?.
Verder over de wedstrijd…. er valt zeer veel te vertellen en dan vooral in de eerste set, banden die klappen (tegenstander) en dan na 14 minuten gemaakt zijn en dan op het moment dat we weer opnieuw beginnen weer opnieuw klapt en weer 10 minuten moeten wachten. Dus weer opnieuw opwarmen….. en zo waren er nog wat andere mentale heuvels die ik die eerste set moest zien te overwinnen en eerlijk is eerlijk tot 4-4 was dat best moeilijk. Maar de Micha BRUL die deze keer waarschijnlijk tot aan Nederland te horen is geweest ? deed wonderen en vanaf dat moment ging het een stuk makkelijker. 6-4 eerste en zonder oponthoud 6-1 de tweede. Door naar de halve finales!
Morgen heb ik een vrije dag van wedstrijden, maar uiteraard nog genoeg te trainen. Dus dat gaan we dan ook doen in dit heerlijke La Roche-sur-Yon.

*****
Vanaf morgen neem ik jullie weer dagelijks mee tijdens mijn rolstoeltennis avonturen. Nee en denk maar niet dat je daar snel vanaf komt, want ik speel er vier achter elkaar ;-).
1e Open de Vendee ??
2e World team Cup ??
3e Płock ??
4e Prostejov ??
Tot morgen.


5 reacties op “Open de Vendee 2018 ??”

 1. Lisettedevos schreef:

  Lekker bezig
  Toi toi toi !!!! ????

 2. Dennis schreef:

  Goed koppie er bij gehouden tijdens de wedstrijd en gelukkig is t resultaat inmiddels netjes aangepast! Vandaag alleen trainen en morgen weer lekker knallen in de semi’s singles én doubles!

 3. Dennis schreef:

  Heb vandaag een speciale dag meegemaakt met je Meis. Het begon inderdaad gewoon k^t. 1-4 is nog positief ingestoken want t was zelfs 0-5;)! En tja dan pakte je nog netjes terug naar 3-6! Met kapotte voetplaat. Voor de mensen die denken hoe dat voelt: afzetten voor een sprint schaatsen met botte schaatsen dekt de lading. En daarnaast een Duitse tegenstander die alles raak en weg beukte voor wat ze waard was. Fantastisch terug gekomen. Maar vooral t plan dat je samen met Harrie bent aan gegaan uit gevoerd. BOEM! Nu nog 1 potje✌️

 4. Lisettedevos schreef:

  Ik ook super trots op je (jullie)

  Ga zo lekker door en je verslaat iedereen

  Dikke?????

 5. Janine schreef:

  Wat ontzettend gaaf om te lezen. Jullie zijn samen zó veerkrachtig. Hier kan ik een voorbeeld aan nemen! Heel véél succes de komende wedstrijden. Ïk blijf jullie volgen. Dikke kus van Janine