Help Nederland Vooruit

4 februari, 2018

Sport doet meer dan ‘sport’

11 september, 2017

World Team Cup 2017

21 mei, 2017

Work, work, work, working that backhand!

9 april, 2017

Onderweg van Preston naar Bolton #3

19 februari, 2017

Onderweg naar California #02

20 november, 2016

Vlog #01; Onderweg naar succes

1 september, 2016

Oplapbeurt en revisie

Al jaren ben ik in het bezit van een bobbel… Neeeeee ben geen mannetje!!!! Deze bobbel bevind zich op mijn rechter bovenarm namelijk!!!! Ergens in 2008 heb ik hem voor het eerst ontdekt. Ondervonden dat hij toch best groot kon worden en toen al de ellende met mijn rug en de reusceltumor aan de gang was is deze ook netjes onderzocht, maar ‘onschuldig’  bevonden! Na een jaar van ziekenhuis en revalidatie vond ik het toen wel welletjes en heb ik deze bobbel, welke later “de viezerik” genoemd werd, laten zitten. Laten zitten en net doen of er niets aan de hand was, was het devies.. Echter kreeg ik begin dit jaar last van m’n arm en vooral dat gedeelte van de spier waar die “viezerik” op zat en toen was het dan ook tijd om het te laten verwijderen! De huisarts vond het nog een mooie taak om deze zelf even eruit te wippen, maar dat vond ik zelf toch niet zo’n goed idee. Gelukkig waren ze dat bij de Bergman kliniek met mij eens en onder algehele verdoving is deze “viezerik” van 7 cm dan ook verwijderd! Ondertussen ook al de controle en de uitslag van de Patholoog gekregen en deze was negatief!!! Super goed nieuws dus en nu alleen drie weken niets doen en dan kan ik weer opnieuw knallen en verder daar waar dat ik gebleven was!!!

9 augustus, 2016

Schot in de roos

Soms heb je van die foto’s en die zijn dan echt precies goed 😉 . Zo deze foto welke genomen is tijdens de Wroclaw Cup te Polen juni 2016. Als finishing touch een mooie filter eroverheen en zie hier het resultaat. Best nice al zeg ik het zelf 😀 .

29 juni, 2016

Meet & Greet demo tijdens Ballen voor Ballen

Tijdens het Ballen voor ballen toernooi mocht ik voor de deelnemers van dit open toernooi, ‘mijn’ verhaal vertellen om daarna nog een match tiebreak te spelen tegen de organisatoren! Super leuke dag en erg indrukwekkend! Goed initiatief en een denderend succes! Alles t.b.v. het KWF wat ik met mijn stichting ook graag mag helpen!

18 juni, 2016

Ballen voor ballen

Promo filmpje wat dankzij Dennis gemaakt is t.b.v. het Ballen voor Ballen toernooi wat gegeven werd voor het KWF.

8 juni, 2016

Israel Open 2016

Sorry, sorry… ik zie dat ik echt al dik een jaar geen nieuwe dingen meer heb geplaatst in mn plakboek.. kan het de schuld geven van het prof bestaan.. maar misschien heb ik het zelf ook een beetje laten versloffen… sorry!!! Bij deze weer beterschap belooft en zal snel wat foto’s van Israel en andere toernooien aanvullen…
x

23 april, 2016

WR poging geslaagd!

en dan mag de foto na 37 aaneengesloten wedstrijden welke Coach Colin heeft gespeeld niet ontbreken natuurlijk. Na bijna 48 uur op de baan te staan te hebben, was hij na mijn wedstrijd (de 37ste) dan eindelijk klaar en kon hij het Guiness book of records wereldrecord in z’n zak steken! Super goed gedaan natuurlijk en ondertussen ook nog een super bedrag opgehaald voor mijn stichting!!! Top weekend!!! Ik kan weer mensen helpen! Jeuhoe!!!

3 april, 2016

Dagje Montreux

Soms heb je van die momenten en dan heb je net je telefoon annex fototoestel op het juiste moment in de hand…. Super gaaf licht en wat is het mooi daar!!!

23 maart, 2016

Foto-shoot voor wr poging Colin

Voor dat de daadwerkelijke recordpoging ging plaatsvinden, moest er natuurlijk nog wel wat foto’s geschoten worden. Blijft leuk die actie foto’s en dat in combi met een filtertje wordt het echt super gaaf!

14 maart, 2016

Biel-Bienne

Gave foto gemaakt tijdens de finale. Stond in de lokale krant daar 😀

13 maart, 2016

Lol on tour!

Okay, we zijn nog aan het leren en wennen aan elkaar, maar 1 ding kunnen we zeker en dat is plezier maken 😀

Dubbel finale gewonnen in Biel Bienne

12 maart, 2016

Talentenlab spreekbeurt ;)

Super leuk, ik mocht mijn spreekbeurt houden voor het talentenlab in Almere! Hele leuke ervaring met super leuke en enthousiaste kids!

2 februari, 2016

Swiss open 2015 finalist met fans

Sta je in de finale van een ITF 1 toernooi in Zwitserland wat al super leuk is, maar komt na de wedstrijd gewoon twee nederlandse fans bij je langs met de vraag of ze even met me op de foto mochten… Hoe stoer is dat!!!

25 juli, 2015

Pensacola & Baton Rouge

de laatste twee weken van maart waren Dennis en ik te vinden in Amerika. Daar deed ik mee aan twee ITF1 toernooien en gingen we roadtrippen met tussenstop New Oreans, met dank aan de gesponsorde ‘mini’?! VAN van Hertz.

Super naar ons zin gehad en vooral lol gemaakt, zoals de foto laat zien 😀 .

De resultaten waren weer een verbetering tegenover vorig jaar, beste 8 in de singel en zelfs 2e plek in de dubbel samen met Marjolein! Goede start van het 2015 seizoen en more than ready for The next one, Israël!

16 maart, 2015

Business Walk of Fame

Super trots dat LeasePlan (terecht) gewonnen heeft, maar ook een beetje trots om met meneer Schiffmacher op de foto te zijn geweest 😀 .

4 december, 2014

Promotie filmpje Michaela Spaanstra

Dit filmpje heeft Dennis gemaakt ten behoeve van mijn presentatie bij de Business Club in Almere City (wedstrijd tegen Jong-Ajax). Ik mocht deze presentatie geven namens Fonds GehandicaptenFonds en het was een hele eer, maar vooral super leuk om te doen!

22 november, 2014

Uniqlo Wheelchair Doubles Masters in Mission Viejo, CA

Dit is een foto gemaakt in onze finale wedstrijd om plek 3 en 4 tegen Ellebrock (De) Shuker (GB). Ik speelde samen met Marjolein en trots kan ik dan ook schrijven dat we gewoon voor de allereerste keer dat wij samen op zo’n belangrijk toernooi samen spelen 3e zijn geworden!!! Trots op het brons en trots op hoe dat wij dit toernooi samen hebben overwonnen. Up and downs, maar uiteindelijk zo veel sterker eruit gekomen! Smaakt naar meer!

8 november, 2014

Verslaving

Dat ik verslaafd ben aan het kopen van nieuwe schoenen en dan bij voorkeur laarzen, mag misschien wel duidelijk zijn ;-). Verliefd kan ik op die krengen worden en hebben, hebben, hebben (tegen betaling uiteraard) is dan ook altijd het gevolg ;-). Maar sinds kort begint er een andere verslaving bij te komen, Fysieke training! Wauw wat een kick geeft dat!!! Natuurlijk super blij dat ik zo veel ben afgevallen dankzij Miguel en Dennis (die toch elke ochtend braaf en zonder te zeuren mijn salades en fruit dingen klaarmaakt). Alleen nu zie ik ook echt dat mijn lichaam aan het veranderen is en dat is gaaf! Begin weer de ‘oude’ Micha te worden en misschien nog wel een ‘beter’ ook ;-). Een stuk fitter en gezonder in ieder geval! Omdat die spiegel me nu weer kan laten lachen is het dan ook steeds leuker om na het tennissen nog even die biceps op te pompen of de buikregio aan te pakken met bridgen of buikspieroefeningen! Zo ook de chin-ups op de foto. Nu nog 3 x 10 met elastiek, maar wacht maar over een paar maandjes… dan wordt ik misschien wel weer eens verliefd op mezelf :-D.

7 september, 2014

De lieverd van Flanders25

Dit ben ik samen met Sandra van Heffen, de liefste regeltante van Flanders 25!
Ik weet zeker dat mede doordat alles daar zo goed geregeld was ik kon uitblinken en de finale tegen nr. 7 van de wereld (Walraven) kon winnen met 6-2/6-3. Dolgelukkig tijdens de playes-evening en dan kan de foto met Sandra natuurlijk niet uitblijven ;-).

23 augustus, 2014

Trots op!

Deze foto is ook weer gemaakt door Laďka Pořízková (waarvoor dank!) en dit speelde zich af tijdens mijn finale tegen Sharon Walraven Ned (nr. 7 world). De eerste keer dat ik tegen haar speelde en helaas nog niet het vertrouwen om haar te pakken. In de tweede set is het redelijk close op gegaan, maar moest ik met een 4-6 toch mijn meerdere aan Sharon bekennen. Gefeliciteerd met je overwinning Sharon!

Meer ervaring dus en meer wedstrijden spelen is het devies!!!

Iemand vroeg ook op Facebook of mijn achterkant tegenwoordig mijn voordeligste kant was geworden ;-). En eigenlijk als ik deze foto’s terug zie, moet ik toch best wel toegeven dat ik trots op mezelf ben. Sinds januari dit jaar fysieke training erbij aan het doen en nou ja… even niet bescheiden zijn.. het begint toch echt wel te showen ;-). De vraag afgetraind zijn en nog grotere spierballen trainen vrouwelijk is, zal ik voor mezelf alvast beantwoorde voor jullie…. HELL YES 😛   Dus daar ga ik na mijn toernooi seizoen ook echt wel weer mee door! Twee kilo moet er nog af en die spieren erbij ;-).

2 augustus, 2014

Dames dubbel in Oosterijk

Deze foto is gemaakt door Laďka Pořízková, een Tsjechische vriendin . Zij speelt zelf ook rolstoeltennis, maar kan zoals je ziet ook hele gave foto’s maken. Menig profielfoto komt van haar hand ;-).

Deze foto werd genomen tijdens de allereerste keer dat Sharon Walraven (Ned, rank 7 world) en ik dubbelde. We hebben deze dubbel dik gepakt, maar wel met heel leuk tennis en hebben we er toch echt wel voor moeten tennissen. Als je bedenkt dat 1 van onze tegenstanders een quad speler is (wat betekend dat ze buiten haar benen ook een handicap heeft aan haar hand en daardoor haar racket vast getapet heeft aan haar hand). Kan ik ook niet anders dan diep respect te hebben voor haar en de ballen die toch weer strontvervelend terug kwamen van die overkant!

1 augustus, 2014

Belgian Open ITF1

Dit toernooi kon ik spelen dankzij de gulle giften van de ‘Club van 100’ en deelnemers van het Evenwicht 45plus toernooi bij TC de Vijfhuizen! Waarvoor zoveel dank!

Helaas moest ik de eerste ronden al tegen de nummer 1 geplaatste ‘Sabine Ellerbrock’ op dit moment de nr. 3 van de wereld. Geen gunstige loting dus voor mij en liet ik het nr. 3 van de wereld zijn te veel in mijn hoofd kruipen en heb ik niet mijn spelletje kunnen spelen :-(. Kortom te veel respect… Alleen heb ik deze wedstrijd wel als ervaring in mijn rugzak kunnen doen en de volgende keer…. nou ik heb er zin in ;-).

Buiten dat had ik het genoegen om deze nr.3 van de wereld wél naast me te hebben in de dubbel! Voor de eerste keer samen spelen ging best wel goed, euhm nou ja, zo goed zelfs dat Sabine en ik 1e zijn geworden en de dubbel titel mee naar huis hebben genomen!!! Joepie!! Toch een zeer positief eind, wat een beetje vervelend begon ;-).

Trots en nogmaals bedankt TC de Vijfhuizen!!!

25 juli, 2014

Toeschouwers tijdens Belgian Open ITF1

Als verassing wat ik eigenlijk wel wist, maar weer even vergeten was…. 😉 … kwam Bas (middelste in de foto) me ook aanmoedigen tijdens mijn allereerste ITF1 dubbel finale in Namen. Uiteraard was Dennis (links op de foto) er ook weer bij en heeft Carlos (rechts op de foto) me ook geholpen om samen met Sabine deze dubbel titel binnen te slepen! Bedankt heren!!

25 juli, 2014

Bedanken en een liedje ;-)

Oke, mijn dankwoord wat uitbarst in een geweldige zangpartij….

Hahaha, nee wees niet bang, niet door mijzelf (mijn talent ligt niet in die richting ;-)) , maar wel door alle lieve andere mensen die aanwezig waren. Rio… de janeirooooooo

17 juli, 2014

Demonstratie rolstoeltennis TC de Vijfhuizen

Super gave avond gehad!
Bij mijn ‘oude’ clubbie de mogelijkheid gekregen om tijdens het Open 45+ toernooi de rolstoeltennis sport te promoten! Daarbij hadden zij ook veel verassingen voor mij ;-). Een check van ‘de club van 100’ en super veel donaties van de leden en deelnemers tijdens dat toernooi! Dankzij hun kan ik aankomend toernooi spelen in Namur (Belgium Open, ITF1).

WAUW!

17 juli, 2014

Signeer sessie voor KWF bij TC de Vijfhuizen

Hier signeer ik mijn shirtje welke (hopelijk) zo meer geld waard is tijdens de veiling. Deze veiling wordt georganiseerd om geld op te halen voor Alpe D’Huzes. Een doel waar ik me graag voor inzet!

17 juli, 2014

Toernooi Slowakije (Oost-europestour)

Deze foto is gemaakt tijdens mijn finale in Slowakije. Vol concentratie probeer ik hier de derde overwinning in mijn tour door Oost-Europa binnen te slepen. Helaas is me dat net niet gelukt en ben ik blij me mijn tweede prijs in de singel en eerste in de dubbel!

30 juni, 2014

Overwinningen tijdens Oost-Europesetour

Het resultaat van al mijn overwinnnigen;

Drie toernooien -> Zes onderdelen gespeelt

4 keer eerste plek behaald!
2 keer tweede plek behaald!!

Trots!

28 juni, 2014

Mijn finale wedstrijd in Polen tegen E. Kaiser 2014

27 juni, 2014

Crowdfunding campagne tbv Oost-Europesetour

Gepubliceerd op 7 apr. 2014

Mijn naam is Michaela Spaanstra, 36 jaar en onderweg om nummer 1 van de wereld te worden in het rolstoeltennis en daarbij als hoogtepunt in 2016 tijdens de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro goud voor Nederland mee naar huis te nemen!

Deze film is gemaakt t.b.v. mijn crowdfunding campagne. Deze campagne heb ik succesvol kunnen afsluiten en heb ik daarbij mijn doel behaald, het spelen van drie toernooien in Polen, Tsjechie en Slowakije of tewel de Oosteuropesetour!!!

7 april, 2014

Film gemaakt voor Onbepert Sport (Almere)

Gepubliceerd op 11 jan. 2014

Onbeperkt Sport is een stichting en een krant voor, door en over sporters met een beperking. www.ri4.nl maakt als softsponsoring visuele bijlagen bij de coverstory. Ditmaal een portret van Michaela Spaanstra. Door een tumor in haar rug is ze rolstoelgebonden. Desondanks werkt ze met veel plezier en heeft ze een tomeloze ambitie mbt haar passie tennis. Ze zal en moet winnen op de komende paralympics.

11 januari, 2014