Plock Orlen Polish Open 2018

Kwartjes

Soms heb je zo’n dag dat je ‘t gevoel hebt dat er een kwartje is gevallen. Of bepaalde puzzel stukjes bij elkaar beginnen te passen. Zo’n tien weken geleden, na mijn winst in Biele Zwitserland, ben ik een trainingsblok aangegaan met Harrie. We hadden al wat leuke stappen gezet qua tennis daar vóór, getuige die titel in ‘Swiss’. Echter Harrie en ik waren nog niet tevreden. Er kon nóg meer gedaan worden. En tevens gingen we werken aan een nieuw te kiezen racket. Van mijn nieuwe racketsponsor Tecnifibre. Genoeg te doen hadden we voor de komende acht negen weken.

Nu inmiddels een titel in Frankrijk verder, alsmede de eer gehad hebbende deel te nemen aan de World team Cup in Apeldoorn, waarvan het resultaat uiteindelijk ook niet geheel geheim is kunnen houden, ben ik hier in Polen. En wederom krijg ik het gevoel dat er niet 1 kwartje is gevallen maar wel een heel aantal kwartjes. Het nieuw gekozen racket, met juiste tuning en snaar bevalt meer dan geweldig en de trainings targets die ik met Harrie had gesteld, blijken meer dan nuttig tijdens wedstrijden.

Inmiddels een plek veroverd hier in Polen ITF2 in de women main draw finale én ook nog eens een titel doubles samen met de Koreaanse Park. Lekker gevoel is dat. Die kwartjes!

Maar ik ben nog niet tevreden, ik zie daar boven nog meer kwartjes hangen die wel mogen gaan vallen van mij! ?.

Maar eerst morgen met de kwartjes die ik al heb, lekker een finale spelen hier in Plock!

Trute

*****
Dagje rust?

Vorige week Open de Vendee finale en titel, zelfde dag terug gereden naar NL. Volgende zondagochtend, negen uur in auto naar Apeldoorn World Team Cup. Afgelopen zondag tot middennacht in Apeldoorn gezellig druk geweest met alle festiviteiten nav dertigste wereld titel. Maandag ochtend vertrokken naar Plock Polen. Geweldig leuk toernooi in mooie omgeving met een hotel dat hoog neerkijkt op de Wisla, de grootste rivier van Polen. Maar eerlijk is eerlijk, een klein beetje moe was ik wel. Daarom kwam een rustdag gisteren meer dan geroepen. Lekker uitgeslapen en een beetje gewandeld in de omgeving. Plock is een mooi stadje met veel kerken. Eentje hebben ze ooit de Paus mogen ontvangen heb ik me laten vertellen. Het landklimaat kan ik sowieso snel aan wennen hier.

Een beetje meer uitgerust dus, heb ik vandaag mijn eerste singles en doubles gespeeld vandaag. In totaal niet meer dan 3 games tegen, is geen gek resultaat, al zeg ik t zelf.

Wellicht is t omdat ik zelf een kwart Pools ben, maar ik voel me hier in het oosten van Europa altijd behoorlijk op mijn gemak. Morgen weer lekker wakker beginnen aan mn halve finale singles en later finale doubles. Daarom op tijd naar bedje dan maar weer. Trute.

*****

Dinsdag

Gisteren moe, maar zeer voldaan vertrokken naar het mooie Plock in Polen. De autorit zou zo’n 11 uur duren en normaal is dat niet zo’n probleem als je met z’n tweeën bent. Nu echter was eigenlijk Dennis maar in z’n eentje, want ik was bekaf van de zeer intensieve, maar zeker succesvolle World Team Cup. Heerlijk nagenieten in de auto onderweg naar Polen. Regelmatig even een bakkie gedaan bij de tankstations en uiteindelijk kwamen we dan toch weer aan in het mooie hotel in het centrum van Plock. Gelukkig had ik wel met de toernooi leiding kunnen regelen dat ik vandaag niet hoefde te spelen. Dus buiten even mijn gezicht laten zien op de tennisclub en iedereen gedag zeggen (tja het blijft toch ook net als in Tsjechië een soort van thuiskomen 😉 ) lekker rustig aan gedaan. De loting is gebeurd en daar ben ik zeker niet ontevreden mee. De dubbel speel ik deze week met de Koreaanse Park, dus ik kan niet anders zeggen dat ik er weer zin in heb! Morgen mijn eerste potje, niet voor 12 uur. Maar nu eerst nog even lekker een boek lezen die ik vorige week van mijn kamergenootje heb gekregen en daarna tukken want het is toch al weer bijna 21:00 ??‍♀️

Trute…


3 reacties op “Plock Orlen Polish Open 2018”

 1. Thea schreef:

  Je gaat als een speer.Wat ontzettend fijn allemaal.Ik hoop dat je nu ook weer goed kan scoren.gr,ook aan Dennis.

 2. Dennis schreef:

  Dat je een beetje bekaf was, na een super lange week in Apeldoorn met zo’n geweldige wereldtitel voor de Nederlandse dames als slot.. welke al weer kwam na een super lange week in Frankrijk op Open de Vendee, waar je op de laatste zaterdag ook nog een finale speelde en won en direct terug reisde naar NL om je zondag ochtend in Apeldoorn bij de groep te voegen..ik vind t niet eens zo gek. 😉 En nu weer knallen in Polen. Het is een redelijk bomvolle agenda van 4 weken op rij zonder weekenden. Respect voor je! X

 3. Paul de Kort schreef:

  Succes vermenigvuldigt door succes.
  Geef hem van Jetje daar in Polen. Succes.