Preston & Bolton 2018

Bolton ITF2

Excuus voor het niet meer aanvullen van de blog.

De finales in Preston verliepen eigenlijk naar alle tevredenheid. Singels wel runner up geworden, maar voor nu was het goed genoeg. Ben er duidelijk achter gekomen dat wat ik aan het trainen ben met Harrie werkt, alleen nu moet dit nog eigen worden en niet meer een ‘joepie het werkt moment’ ;-). De dubbel was echter in Preston een kers op de taart. Super om als underdog toch weer de titel weten te pakken samen met Lauren, echter duurde deze wedstrijd wel zo’n kleine drie uur. Daarna direct door naar Bolton, dus het was een beetje hectisch allemaal en schoot de blog erbij in.

Bolton zelf was ook weer een goed toernooi met  mooie resultaten. Helaas trof ik mijn dubbel maatje Aniek (huidige nr 3 van de wereld) al in de kwart finale en moest ik in haar mijn meerdere erkennen. Maar ook in deze wedstrijd ben ik er achter gekomen dat wat we trainen goed is! Het moet alleen nog veel beter ;-). De dubbel daarentegen waren Aniek en ik derde geplaatst. Na een lekkere kwartfinale welke we met 0 en 0 wonnen, kregen we de eerste geplaatste voor ons kiezen. Best een opgave als je bedenkt dat Aniek en ik nog nooit samen hebben gedubbeld. Echter bleek er zeker chemie tussen Aniek en mij, want Buis en Kruger werden met 1 en 2 verslagen. In de finale welke we gisteren hebben gespeeld hadden we iets meer tegenstand (en ook wat meer spanning aan mijn kant ;-)), maar ook deze wisten we te winnen met 7-5:6-3. Super dus en om met drie van de vier prijzen thuis te komen is weer een goed resultaat al zeg ik het zelf! Nu even rusten en vooral wassen en dan een klein weekje om weer even verder te trainen en dan op naar het volgende avontuur in Zwitserland!

Dag 4 Preston ITF3

Vanochtend was alles nog een vraagteken. Geen wedstrijd was nog gespeeld en geen resultaat bekend. Nu begonnen we vandaag sowieso later dan anders, dus was het eerst al lekker even uitslaap-tijd. Maar wel degelijk stonden er twee semi finales voor mij op de agenda. Eerst een singles en later in de avond een doubles. Geen van beide potten durfde ik van te voren mijn geld op een resultaat te zetten.  Ik wist dat ik echt aan de bak mocht. De singles tegen Louise Hunt en de doubles tegen een voor mij iets onbekender koppel, nationaliteiten Japans en Argentijns. De dames had ik afzonderlijk wel eerder tegen gespeeld maar nog nooit in deze combinatie. Wat bijvoorbeeld al speciaal is omdat ze beiden linkshandig zijn.

Maar omstreeks 14:30 begon het eerst met een training. Die verliep lekker. Niks speciaals maar gewoon zoals het hoort om warm te worden. Dit toernooi wordt gespeeld op 7 banen die zich in twee verschillende hallen bevinden. Niet geheel vreemd, dat gebeurt wel vaker. De hallen liggen vlak naast elkaar. Maar het feit wil dat beide hallen iets verschillen qua licht en baanoppervlak. Niet zo veel dat je er zorgen over moet maken, maar toch wel iets dat je op een gegeven moment bewust voelt. Waar we op inspeelden was een andere hal als waar de wedstrijd gingen spelen. Maar gelukkig deelde ik de inspeel baan met mijn aankomende Engelse opponent Hunt. Gelijke monniken gelijke kappen zullen we maar zeggen. 😉

De wedstrijd zelf verliep erg voorspoedig. Ik had al vaker tegen haar gespeeld. Alle wedstrijden had ik voorheen in close standen van haar verloren. Behalve de laatste ontmoeting aan de Franse Riviera afgelopen najaar. Die won ik voor het eerst. Naarmate de wedstrijd vorderde vandaag, ging het ongemerkt in m’n hoofd kruipen. Wat nou als ik vandaag ook weer weet te winnen? Niet aan denken.. oeps , toch aan gedacht.. 😉 Eigenlijk hebben de gedachten me gelukkig nooit te veel in de weg gezeten. Eerste set pakte ik nog met 6-3 en de tweede set had ik bij 5-3 mijn eerste matchpoint. Maar die wist ik helaas nog niet te verzilveren. De game daarna verliep weer vlekkeloos waardoor ik de wedstrijd trots met 6-3 en 6-4 op mijn naam mocht schrijven.

Later speelde ik met Lauren (GBR) de doubles. Ondanks dat we niet wisten wat ons te wachten stond tegen de twee lefties hadden we snel controle over de pot. Een 3-0 voorsprong werd goed uitgebouwd naar 5-2. Waarna Lauren haar eigen service even pakte met, jawel, maarliefst twee aces. Boem. De tweede set kregen we nog een extra tegen game te verduren, maar niets zorgwekkends. Vorig jaar wonnen Lauren ik dit toernooi. Dit jaar staan we weer in de finale. En ook nog eens tegen precies het zelfde koppel als vorig jaar, Dana(USA) en Louise(GBR). Leuk!

Nu de tassen ingepakt, want morgen vertrekken we hoe dan ook naar Bolton. Dus eerst nog eventjes twee finales spelen 😉 en dan.. en route.

Trute

Dag 3 Preston ITF3

Of het nu het tijdverschil is, de koude en donkere, vroege ochtenden, de dagen voelen aan als.. lannngg..zaammm..  Jaja ik weet ‘t, ik ben natuurlijk zelf de gene die de wekker op 6 uur zet om de eerste vrije trainingsbanen te kunnen  benutten. Zo ook vandaag. Maar als ik er om zes uur uit wil, wil ik ook nog even snoozen. Dat betekent dat de eerste wekker al om 5:30 gaat. Dus dat houdt in dat ik nu ook al weer snel onder de wol ga. Want morgen zijn er semi finales te spelen. Dat betekent dus óók dat er vandaag iets goed is gegaan. En ja, zonder enige vreugde te kunnen verbloemen, er is inderdaad heel wat goed gegaan. Allereerst mocht ik vanochtend een kwart finale spelen in de singles. Tegen een Zuid-Afrikaanse die volgens mij ranking 33 staat op dit moment. De dame in kwestie is er eentje die ik als mens en sporter erg respecteer. Ondanks dat wist ik een ruimschootse overwinning in de wacht te slepen. 6-1 en 6-1. Ik moet eerlijk toegeven dat er vandaag ook gewoon heel veel erg lekker ging. Ook in de dubbels, na de singles wedstrijd en wederom een lange tijd wachten op een vrije baan, ging het niet geheel onverdienstelijk. De dubbels semi’s hebben Lauren Jones en ik met 6-1 en 6-0 binnen gehengeld. Ofwel, klaar blog.. klaar tennis voor vandaag. Nu nog even 5USA aan op de Engelse tv en morgen.. uitslapen! Want we beginnen pas in de middag. Ik speel niet veel eerder de singles semi’s, dan rond een uur of 15:00 Engelse tijd. Dat is 16:00 Nederlandse tijd. En dan later ook nog eens een doubles. Trusten.

Dag 2 Preston ITF3

Dag 2 ben ik ‘s avonds ongeveer slaapwandelend m’n bed in gerold. Niet uit des-interesse maar simpelweg vermoeidheid. Een lange reis en een nog veeeel langere dag wachten waren er ingehakt. Daarom schrijf ik deze blog een dag later. Mijn achtste finale is voortvarend verlopen. Ik startte tegen een beginnend Engels dame die afgelopen jaar en dus nog niet zo heel lang geleden is begonnen met rolstoel tennis. Een grote eer om haar tweede internationale wedstrijd ever, tegen haar te mogen spelen. Waar de uitslag en overwinning duidelijk mijn kant opgegaan is, is juist de ervaring, motivatie en tennisplezier zichtbaar ook haar kant opgegaan. Wat kan sport toch gaaf zijn!

Dag 1 Preston ITF3

Gisteren zijn Dennis en ik weer relaxed en veilig vanaf thuis door België, Frankrijk naar Engeland gereden. Ondertussen zijn we ervaren reizigers, maar het blijft toch altijd een soort van belevenis om met de auto óp de trein te gaan en dan onder zo veel kubieke meters water door te denderen. Het gemak van een ritje boeken of om te boeken als je daar later of veel te vroeg aankomt is voor deze regelteef een verademing. Niets voor de zekerheid twee uur eerder vertrekken want er kan wel wat file staan, Nope…. niets van dat alles, dus lekker relaxed. Op tijd stoppen voor een bakje koffie en dan weer door… gisteren waren we mooi op tijd in het hotel. Dus nog ruimte om even tegen die bal aan te meppen, wat niet geheel vervelend was na een 8 uur durende autorit en een sport horloge die elk uur kenbaar maakte dat ik ‘moest gaan bewegen’ ?.

De banen zijn heerlijk, alleen wat weinig. Je kan ook zeggen dat het toernooi super goed bezocht is, want het is volle bak qua draws. Maar dus helaas geen vrije Practice court gedurende de dag. Maar ook dat zijn Dennis en ik wel gewend, dus de wekker op standje zeer luid en vooral vroeg en om 7 uur stonden we al ballen te meppen in een heerlijk rustige tennishal ?. Training gaat goed en ik voel dat ik weer zo veel heb bijgeleerd van Harrie sinds afgelopen november. Dus ik kan niet wachten om dit in de wedstrijd uit te gaan proberen! Nog wel even geduld, want ik speel pas de vijfde wedstrijd na 9:00. De dame waar ik het tegen op mag nemen moet nog eerst beslist worden in een all English match welke deze ochtend eerst plaatsvind. Even geduld dus nog ?.


2 reacties op “Preston & Bolton 2018”

  1. Tennis mams schreef:

    Toi toi toi. Knallen met die ballen. Xx

  2. Lisettedevos-kurpisz schreef:

    Toi Toi Toi mep ze van de baan
    Je kan het!!! ??????