Sarreguemines

Finales!

WAUW, wat een dag! Veel beter dan dit kan niet, 100% score, de singel en dubbel titel binnen weten te slepen! Trots! De singel stond bij mij vooral in het teken van m’n nieuwe leerdoelen. Dat deze z’n vruchten beginnen af te werpen kunnen we dus wel stellen en dat we op het goede pad zijn zeker ook 😉 . Wel had ik in de finale last van zenuwen, maar hé kan niet alles in 1 keer goed doen hè 😉 . Een goede voorbereiding voor de world team cup waarvoor we deze week vrijdag weer naar gaan vertrekken, maar daarover aankomend weekend meer, nu eerst nog even genieten van m’n twee overwinningen!!!

img_3756

De derde dag,

 

je hebt van die ‘tennisdagen’ dat je eigenlijk wel weet hoe het ongeveer gaat zijn. Bijvoorbeeld omdat je tegenstander van die dag veel zwakker is, of veel sterker dan jij bent. Dan weet je wel wat er ongeveer uit gaat komen. Wat er dan op de loer ligt, is de alom bekende verrassing. Je verliest ineens verrassend van de veel zwakkere speler, of je wint verrassend van de veel sterkere speler.

Vandaag was zeker niet zo’n dag. Ik mocht namelijk aantreden in de semi finale van dit ITF3 toernooi tegen een relatief  nieuwe speler. Namelijk de Italiaanse Capocci. En ik had al 3 keer eerder tegen haar gespeeld. 1 keer gewonnen en daarna twee keer verloren. En dat in hele close wedstrijden. Capocci mag dan wel nieuw in de toer zijn, ze is zeker niet onervaren of naïef.

Zo kon ik vandaag aan de bak in een wedstrijd waarvan je van te voren helemaal niet kon zeggen wat er uit zou gaan komen. Capocci en ik houden er allebei van om zo hard mogelijk tegen de bal aan te klappen. Zo’n wedstrijd werd het dus ook. De eerste die een beuk tegen de bal kon geven deed t. Dat zorgde vanaf de zijlijn van Centre court in ieder geval voor de nodige oeh of aahs. De stand van de eerste set ging alle kanten op. Van 0-3 achter, naar 4-3 voor en ja hoor, weer naar 4-5 achter en johoo naar 6-5 voor. Je raadt t al. Eerste set werd een tiebreak. En nadat ik ineens werd geconfronteerd met drie set punten tegen op 3-6 achter, wist ik set 1 uiteindelijk toch naar me toe te trekken met 9-7 in de tiebreak.

Daarna heb ik de tweede set na een 0-1 achterstand eigenlijk steeds de voorsprong weten vast te houden en deze met 6-4 naar me toe getrokken. Complimenten uiteraard voor mijn tegenstander die stevige strijd heeft gegeven met ook nog eens een ontstoken oog. Respect!

De doubles semis vandaag heb ik samen met mijn aanstaande single finale opponent (Famin) van morgen gewonnen. Eenvoudig wisten we met 6-0 en 6-0 de finale van de doubles morgen te bereiken.

Nu snel slapen en morgen twee finales!!

 

De tweede dag,

vandaag was het weer zo ver, m’n eerste wedstrijd dag! Niet zo heel veel spannends te melden, alleen dan dat ik heb weten te winnen. Bezig geweest met m’n leerdoelen en af en toe wat focus verlies, maar overall op de belangrijkste momenten er kunnen staan en door kunnen drukken en dat is het belangrijkste. Daarna nog wel even omdat het eindelijk lekker weer was nog buiten op de hardcourt banen wat getraind en nu net de warme hap naar binnen. Morgen weer een belangrijke wedstrijd tegen Guilia en ik heb er zin in! Maar nu snel onder de wol en lekker dromen van mooi tennis.

 

De eerste dag

zoals belooft hierbij weer de eerste blog over mijn rolstoeltennis avonturen en deze keer in het mooie Sarreguemines Frankrijk.

Ik ben in dit toernooi tweede geplaatst en dat betekende dat ik vandaag tegen de zeer aanwezige en talrijke familie genaamd Bye mocht 😀 . Ook in de dubbel waarbij ik samen speel met de Franse Charlotte Famin mogen we aantreden tegen diezelfde familie in de eerste ronde. Dus met andere woorden zoals ik al schreef op Facebook, only Practice and watching. Wel twee heerlijke trainingen van dik anderhalf uur per stuk afgewerkt en ik kan wel stellen dat ik er klaar voor ben! De slagen voelen goed! Afgelopen weken samen met Harrie en Dennis toch echt wel weer stappen gemaakt en dus een stuk voorbereider die baan op morgen! En daarnaast ben ik ondertussen en goede bekende geworden van het tapijt, dus eigenlijk kan ik wel concluderen dat ik er ZIN IN HEB! KOM MAAR OP!!!! Maar eerst nog even een badje en dan bedje en morgen de vierde wedstrijd na  8:30 de baan op!!!!

Trute!


4 reacties op “Sarreguemines”

 1. Dennis schreef:

  Laat ik vooropstellen dat ik nu al trots op je ben! En dan is zelfs het bad er bij in geschoten. Geen vrouw overboord, morgen nieuwe ronden en kansen! 😉 x

 2. Frank schreef:

  Succes op weg naar de finals

 3. Thea schreef:

  Je doet het geweldig.

 4. Frank schreef:

  Wauw geweldig goed gedaan Micha!!!!!