World team cup 2018

Zondag

Pfff wat een dag. Na een zenuwslopende singel van Aniek die hem helaas in drie sets verliest, weet Diede haar singel in drie sets te winnen waardoor er een beslissende dubbel gespeeld moet worden om te bepalen wie er uiteindelijk als wereldkampioen uit de bus komt. Spanning is te snijden, maar al snel blijken Diede en Aniek oppermachtig en pakken de eerste set 6-0. Ik baalde uiteraard enorm dat ik niet kon spelen, maar ala met zo’n stand kon ik ook niet anders dan toegeven dat het een prima beslissing was van bondscoach Dennis. Effe snel een plasje doen en dan maar alvast mn trainingsjasje pakken want het zal wel zo gedaan zijn met deze wedstrijd. En dan eindelijk voor de 30ste keer kampioen!!! Zo gezegd zo gedaan en ik kwam terug en de dames stonden achter,… hmmm okay kan gebeuren, beetje focus verlies.. komt goed, ook logisch na zo’n redelijk makkelijke set… Shit 3-6 set verloren!!! NEEEEEEE…. matchtiebreak!!! PFffff wat ontzettend spannend was dat. Iedereen die het gezien heeft op de livestream zal het kunnen beamen.. 3 matchpoints tegen…. maar dan toch na meerdere hartkloppingen de eerste matchpoint voor NL werd gewonnen en we waren kampioen!!!! Super!!! Zo trots op de meiden!!! Gaaf!!!
Maar echt kunnen genieten van dit succes zat er ook weer niet in want zo werden we nog net op zondag 23:00 uur gehuldigd, zo vertrokken we 7 uurtjes later weer richting Polen waar de stand weer gewoon op 0-0 staat en ik weer aan de bak mag op een ITF2 toernooi. 😉

 

Donderdag

Na enige rain delay. Hebben we op dinsdag 1-0 gescoord dankzij een 0-0 overwinning van Aniek. Woensdag maakte diede het vrij eenvoudig 2-0 met ook een 0-0 overwinning. En daarna mochten aniek en ik dubbele en na even wakker geschud te worden door Dennis (stonden inmiddels 5-2 achter). Hebben we door weten te zetten naar een 3-0 winst met 7-5/6-1 tegen Swiss!!!

HALVE FINALE DUS!

De halve finale wordt gespeeld op Tennispark de Maten te Apeldoorn en zal vrijdag zo rond 15/16 uur aanvangen met eerst de beide singels. Uiteraard zijn jullie meer dan welkom om te komen aanmoedigen!!!

?Anna Vasalaki

*****

Maandag (1e poule wedstrijd)

Ik kan niet anders zeggen dat we een goede start hebben gemaakt. Diede en Aniek mochten in de singel aantreden tegen de Argentijnen en dat hebben ze beide met super goed tennis winnend afgesloten. Het stond dus al 2-0 voor TeamNL toen Diede en ik de dubbel mochten spelen. Das natuurlijk prima om de dubbel in te gaan en eigenlijk dus geen stress. Het tegendeel is toch waar ??‍♀️. Spelen voor je eigen land en dan ook nog eens in je eigen land is toch echt wel een aparte ervaring, waar ik nog niet zo heel veel ervaring mee heb. En dus best een beetje spanning op de arm. Gelukkig hadden Diede en ik al snel een goede flow en daarmee de druk erop en verdween daarmee de spanning ook. 6-0/6-0 in de dubbel en dus 3-0 in onze eerste poule wedstrijd. Morgen de tweede tegen Zwitserland. We gaan er weer voor!!!

*****

En van het ene toernooi gaan we dan weer door naar het volgende.

Zo mag ik deze week in Apeldoorn voor mijn land uitkomen in het dames team. Samen met Diede en Aniek gaan we jacht maken op de titel en ik kan niet anders zeggen dan dat ik daar erg veel zin in heb!

Gisteren hebben we de loting gehad en we zitten samen met Argentinië en Zwitserland in de poule. Vandaag spelen we onze eerste wedstrijd (NB 14:30) op tennispark de Maten in Apeldoorn. Ik hou jullie op de hoogte via facebook en insta, maar uiteraard ook weer dagelijks een blogje online.


4 reacties op “World team cup 2018”

 1. Lisettedevos schreef:

  Suc.6 ladies!!!!

 2. Tennis mams schreef:

  Succes mop!!!

 3. Frank scheel schreef:

  Forza dames!!! Oranje boven!!!

 4. Dennis schreef:

  So far sooo good!! Pak die 30ste titel dames!!